l’estudi

Som a El Poblenou de Barcelona. Estudi Miret arquitectura és un despatx d’arquitectura i disseny sostenible i saludable especialitzat en rehabilitació i reforma d’espais únics residencials o corporatius.

Enfoquem els projectes de reforma com un procés creatiu on apliquem la nostra llarga experiència com a arquitectes a Barcelona.

La reforma integral i la personalització d’espais ja sigui un pis, una botiga o una oficina, té un potencial inmens per a la millora de la sostenibilitat ambiental i la salut de les persones.

La nostra visió envers la construcció sostenible està basada en l’ús responsable dels recursos, l’estalvi energètic i material, i l’arquitectura saludable. Som especialistes en allargar la vida útil dels materials de construcció, la reutilització i l’upcycling o suprareciclatge i ho incorporem al disseny de vivenda i interiors.

Podem dir que els nostres projectes de refoma son el més ecològica i sostenible possibles, en la mesura del possible per a cada nou encàrrec.

Oferim tots els serveis necessaris per transformar el teu espai, des de la obtenció de llicència fins l’acompanyament durant les obres de reforma i interiorisme, control de pressupost i execució.

 

 
 

La nostra visió sobre l’arquitectura saludable i sostenible:

Ens dediquem a la rehabilitació d’edificis i reforma d’espais interiors perquè pensem que és l’activitat més coherent que pot tenir un arquitecte conscient dels impactes negatius que genera la construcció. Per assolir un impacte ecològic neutre o fins i tot positiu cal superar el paradigma de l’eficiència energètica com a únic factor de sostenibilitat.

A l’hora de reformar cal tenir més en compte conceptes com l’energia incorporada de cada material, allargar la vida útil dels materials, estudiar el seu cicle de vida, o els aspectes de salut dels processos i sistemes que dissenyem. Els materials es poden mantenir, aprofitar i  reutilitzar o redissenyar mitjançant processos per a la inlcusió socio-laboral, fent una ciutat més equitativa.

Les nostres necessitats reals són les del planeta - concepte Una Sola Salut / One Health -. Dissenyem processos bioinspirats (biomimètica), contemplem la ciutat com una mina urbana i recirculem només aquells materials saludables.

Impulsem nous processos innovadors de deconstrucció i remanufactura de productes, aliant-nos amb proveïdors socials i sostenibles, aplicant mètodes d’upcycling - suprareciclatge -, aprofitant el carboni incorporat en els materials.

La innovació creativa és tan necessària com la tecnològica. Solen ser els canvis qualitatius els que generen transformacions profundes, com les que necessitem.


Pol Miret Forns

Arquitecte Superior per l’UPC ETSAV (COAC núm 78252-1) i Postgrau d’Arquitectura i Salut a l’Escola Sert del Col·legi d’arquitectes de Catalunya.

Perspectiva sobre la rehabilitació sostenible i saludable:

L’arquitectura i el disseny han de donar forma a vides més saludables. L’exploració des de perspectives multidisciplinàries ens aportarà les alternatives necessàries.

Les següents iniciatives pretenen accelerar la transformació ecològica i social, generant impacte a nivell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona:

  • Millora dels processos d’obra i genració d’impacte positiu en projectes d’Estudi Miret

  • Creació d’Abunda Upcycling: producte regenerat per a l’arquitectura i el disseny

  • Co-creació de la plataforma de productes i serveis Recursos Urbans: reutilització.

Concursos, exposicions, xerrades i publicacions:

  • New European Bauhaus Design Mentor a EIT - European Institute of Innovation and Technology.

  • Professor al Màster Retail Design a l’Elisava.

  • Professor al Postgrau d’Arquitectura i Salut a l’Escola Sert

  • Ponent a Congressos de GBCE, Construmat, COAC, etc, representant a Recursos Urbans i Abunda.

  • Sel·leccionat al Premi Catalunya Ecodisseny 2023 del Dept d’Acció Climàtica i l’Agència de Residus.

  • VII Congrés d’arquitectura i salut: L’arquitectura i la salut del planeta i les persones. Presentació dels projectes Abunda i Recursos urbans al COAC. 2023.

  • Publicació a la revista GEA, sobre la recerca amb materials recuperats per a rehabilitacions. 2023.

  • Projecte guanyador “materials saludables per a espais interiors” en la convocatòria de Compra Pública Innovadora: iniciatives i activitats d’innovació social i tecnològica que donin resposta a un problema o repte social. Organitza Citilab i AMB. 2022

  •  Concurs HEAL+ Regenerative housing for Kerala. Menció. 2020.

  • "The City with the wire of the brick". Exposició col·lectiva a la City of Electricians, organitzada com a part de la Lille Métropole 2020, World Capital of Design. France - 2021.

  •  Guanyador juntament amb Marta Ayala del concurs d’idees per al disseny, fabricació, muntatge i desmuntatge d'expositors per a la fira “Libros Mutantes 2018” a la Casa Encendida de Madrid.